Yö 2 vuotta!

Taiteilijayhdistys Yö juhlii kaksivuotista taivaltaan musiikin, runouden ja performanssin parissa! Tule tapaamaan yhdistyksen jäsentaiteilijoita! Yö Galleriassa esillä myös Yö Kekri ryhmänäyttely.

Live-streaming link: https://youtu.be/LSO6MCyHd9Q
 

29.10. 18-22

 

18:00
Tapaamisen tuhkaa
Anton Wiraeus

substance
Silja Eriksson & Elsa Tölli

19:00
Välke
Katja Luhtala

20:00
Kantelekitara
Cesar Aguilar Alcedo

21:00
Bobby Oroza

 

Tapaamisen tuhkaa

Anton Wiraeus työskentelee monialaisesti ja on usein kiinnostunut kaupunkitilasta/julkisesta tilasta ja sen uudelleenjärjestelystä humoristisella ja anarkistisella tavalla. Yksi taiteilijan pidemmistä julkisista projekteista on perävaunusauna Artsauna, josta on tullut kohtaamispaikka ja kulttuuritaiteen kohtauspaikka Tukholmassa. www.instagram.com/artsauna

 

substance

Kahden esiintyjän performanssi tässä hetkessä, olemista sen eri muodoissa. Mitä kaikkea oleminen ja olemus tässä hetkessä voisivat merkitä ja miten määritellä niitä jatkuvan muutoksen tilasta käsin? Miten oma olevuus muuttuu, muotoutuu ja järjestäytyy jatkuvasti uudelleen luoden tilaa erilaisille maaperille?

Silja Eriksson on taiteilija, joka työskentelee pääsääntöisesti esitystaiteen ja performanssin kentällä, keskittyen kestollisiin ja osin osallistaviin teoksiin, joissa tilan ja ajan käsitteet ovat merkityksellisessäroolissa. Taiteessa häntäkiinnostaa lempeyden ja pehmeyden tematiikka sekä asioiden välisyydet: taiteen ja arjen suhde, ihmisen suhde ympäristöönsäsekätoisiin ihmisiin. www.siljaeriksson.com www.instagram.com/silja.eriksson

Elsa Tölli on esiintyvä persoona, taiteilija ja runoilija, jota inspiroi yhdessä hengittäminen, vinksahtanut glamour sekä lava-adrenaliini. Tölli on tehnyt runovideoita ja -esityksiä erilaisille taidefestivaaleille, keikkaillut lavarunoilijana sekä ollut perustamassa yhteisöoppimista ja kulttuurihäirintää yhdistävää Lavarunoakatemiaa. www.elsatolli.com

 

Välke

Etydejä onnesta, epäonnesta ja elämän ajallisuudesta.

Katja Luhtala eli Välke on helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä ja esittävä taiteilija, joka yhdistää töissään musiikkia, lavarunoutta ja erilaisia äänellisiä elementtejä. -Teokseni ovat matkoja kokemiini tunteisiin, elettyihin ja kuviteltuihin tilanteisiin ja havaintoihini maailmasta. Niissä soi elämän mysteerin ihanuus ja kauheus, uhma ja ajallisuuden haikeus.

Cesar Aguilar Alcedo

26-kielinen Alcedo Kitara soi Cesar Aguilar Alcedon hyppysissä! Tervetuloa tunnelmalliseen tilaan kuuntelemaan konserttia ja matkaamaan rennosti  äänimaailmassa täynnä akustisia ja avaruudellisia soundeja.

 

Bobby Oroza

Orozan ura ja maailmanvalloitus alkoi suomalaisen retrosoulin helmestä, This Love -kappaleesta. Biisi kolahti painavasti Yhdysvaltojen länsirannikon soul -piireissä ja löysi tiensä samplena myös maailmanluokan hip hop -artistin, Earl Sweatshirtin kappaleeseen nimeltä Hat Trick / Human Error. Vuonna 2018 Bobby Oroza solmi neljä albumia kattavan levytyssopimuksen maineikkaan brooklynilaisen Big Crown Recordsin kanssa, jonka johdosta toukokuussa 2019 julkaistiin ”This Love” esikoisalbumi. Huikea menestys on vienyt Bobbyn yhtyeineen maailmalle sellaisella tahdilla, että suomalaisyleisö on jäänyt lähes paitsioon.

Uusi “Get On The Otherside” albumi on syntynyt korona-pandemian aikana, joka ei ollut monen muun muusikon tapaan, Orozallekaan helppo. Sanoitukset pyörivätkin pitkälti Orozan kokemien elämän monimutkaisempien koukeroiden, kuten itsetutkiskelun ympärillä.