Menneet

18.3.2021 - 28.3.2021

“repeää häikäisevä pimeys”

Harri Piispanen, Tuomas Karjalainen, Karo Malmivaara, Ilari Vanhatalo, Marja Patrikainen, Anna-Stiina Korhonen, Harri Ahvenainen, Johannes Länsiö, Kenneth Bamberg, Kalle Ahonen

Yö Galleria, Lönnrotinkatu 33, Helsinki

18.–28.3.2021

ti–pe 14–19
la–su 12–17

Näyttely aukeaa ilman avajaisia torstaina 18.3. kello 14.

Yö Fest on neljän ryhmänäyttelyn ja lukuisien tapahtumien kokonaisuus, jossa on Yö ry:n jäsenten teoksia ja esityksiä. Yö Fest vol. 1.2 on kaksi kuukautta kestävän festivaalin toinen näyttely.

Lauantaina 27.3. Kello 14 on Harri Piispasen Bodycount-performanssi. Taiteilija pitää performanssin tekemässään asussa, joka on esillä näyttelyssä.

 

4.3.2021 - 14.3.2021

“ja hämärän hyöky kohoaa"

Jarkko Räsänen, Ville Seppänen & Kasperi Laine, Aleksi Salminen, Harri Ahvenainen, Kimmo Sarje, Verna Joki, Tuomas Holst, Isabel Pathirane, Eetu Kylmälä

Yö Galleria, Lönnrotinkatu 33, Helsinki

4.–14.3.2021

ti–pe 14–19
la–su 12–17

Näyttely aukeaa ilman avajaisia torstaina 4.3.2021 kello 14. 
Kello 19 alkavat lyhyet suoratoistettavat juhlallisuudet, joiden osana Juhani Räisänen pitää konsertin.

Yö Fest on neljän ryhmänäyttelyn ja lukuisien tapahtumien kokonaisuus, jossa on Yö ry:n jäsenten teoksia ja esityksiä. Yö Fest vol. 1.1 on kaksi kuukautta kestävän festivaalin ensimmäinen näyttely.

 

2.4.2021

kello 19.00-21.00
ZÖGÄ PRESENTS TU®HA PuRO
Yhdeksäntoista Uuno Turhapuro -elokuvaa kronologisessa järjestyksessä säestettynä analogisilla sähköjännitteillä.

Mitä ihmisen tajunnalle tapahtuu, kun se altistetaan vastaanottamaan kaikki yhdeksäntoista Uuno Turhapuro -elokuvaa kronologisessa järjestyksessä, puolessatoista tunnissa, livesäestettynä analogisilla sähköjännitteillä?
Onko musiikki, jota on täysin mahdotonta toistaa samanlaisena uudestaan, arvokasta vai yhdentekevää? 
Mikä yleensäkään merkitsee yhtään mitään, paitsi rytmi ja tanssi?
Luvassa auraalista alkemiaa Turhapuron, Seppäsen & Laineen seurassa.

11.3.2021

kello 20.00-23.00

Jarkko Räsänen: Tuntematon tekijänoikeus (2020)
Tuntematon tekijänoikeus -videoteoksen screening Kari Yli-Annalan alustuksella.

Linkki suoratoistoon: https://youtu.be/NVfMTEuztzU

4.3.2021

klo 19.00

Juhani Räisänen pitää konsertin, jossa hän esittää livemusiikkia
iPadilla ja laulaen. Käytössä on looper, syntikka, tallennetut
äänet sekä kaiku- ja muu äänenmuokkaus. Visuaaleiksi Räisänen on
valmistanut hitaasti liikkuvia geometrisia muotoja.

http://juhaniraisanen.com

2.2.2021 - 28.2.2021

Yö Gallerian avajaisnäyttely on korkean profiilin kansainvälistä tasoa. Yö ry:n jäsen, maailmalla suurta suosiota nauttiva virolainen Al Paldrok tuo Suomeen Non Grata -performanssiryhmänsä kiitetyn Apocalyptic Landscapes -näyttelyn.

Koronan takia avajaisia ei järjestetä.

Näyttely käsittelee sellaisia yhteiskuntamme valtavirtaan ja sen liepeille sijoittuvia alakulttuureita ja yhteisöjä, joiden tavoitteet ja käytösmallit luovat pohjan täysin uuden yhteiskunnan synnylle: muuttuneelle maailmanjärjestykselle, mytologisten olentojen reinkarnaatiolle apokalyptisillä kentillä. Ulkoisten naamioiden ja suojakerrosten kautta elävä olento näyttäytyy yhteiskuntana ja luontona pienoiskoossa. Apocalyptic Landscapes tekee näkyväksi ihmisen sielun syvimmät halut ja intohimot kuin myös yhteisöruumiin kätketyt harmaat alueet. Anonymous Boh (Al Paldrok) ja Taje Paldrok (Devil Girl) ovat toimineet kehyksettömällä alueella, jossa taideobjektin olemassaolo fyysisenä kappaleena on päättynyt. Tällä tilalla on monia ulottuvuuksia, joille toiminta rakentuu, kuten jäsentynyt kaaos ja performanssi.

"Anonymous Boh on luonut non-stop-maailmankiertueiden, esitysten, näyttelyiden ja julkaisujen kautta yhden historian edustavimmista, merkittävimmistä, ajankohtaisimmista ja muuntuvaisimmista taideliikkeistä. Bohista on tullut Wild Bill Hickok, PT Barnum, Alfred Jarry, Tristan Tzara, Ezra Pound, aikakautemme Orson Welles. Olemme saapuneet Apokalypsiin, Myrskyyn. Non Gratan Diverse Universe -esityksissään kaikkia keinoja käyttävä Boh ei ainoastaan paljasta tämänhetkistä paikkaamme Myrskyssä, vaan luo myös visioita pian toteutuvista post-apokalyptisistä absurdin leikkisästi riivatuista kaleidoskooppisista maisemista."
- Ron Whitehead, Outlaw-runoilija, Kentucky

Taje Paldrok alias Devil Girl on virolainen performanssi-, installaatio- ja mediataiteilija, joka on opiskellut vaihtoehtoisessa taideoppilaitos Academia Non Gratassa Virossa, Helsingin ja Tallinnan Kuvataideakatemioissa ja Berliinin Universität der Künstessä. Hän on ollut yksi kansainvälisen Non Grata -performanssiryhmän päätekijöistä vuodesta 1998 lähtien. Taje Paldrok on nähty Devil Girlinä ympäri maailman.

 

Näyttelyyn on vapaa pääsy.